Günlük UV korumasına yönelik gelişmiş çözümlerle Yüz ve Vücut için Güneşten Korumada* 1 Numara .
Güneş Koruma Faktörü _ SPF, bir güneş kreminin cildi UVB ışınlarından ne kadar süreyle koruyacağının bir ölçüsüdür.
Çünkü tüm ışınlar eşit değildir.
UVA: Diğer UV ışınlarından daha yüksek dalga boylarına, ancak daha düşük enerji seviyelerine sahiptirler. UVB ışınlarından daha fazla nüfuz ederler, bu da cildin daha derindeki hücrelerini etkileyebilecekleri anlamına gelir. DNA' da dolaylı hasara neden olurlar. Cildin erken yaşlanmasına neden olarak kırışıklık gibi gözle görülür etkilere yol açarlar . Ayrıca bazı cilt kanserleriyle de ilişkilidirler. UVB ışınlarının aksine ozon tabakası tarafından emilmezler. % 95 Yere ulaşan UV ışınlarının bir kısmı UVA ışınlarıdır. Anında bronzlaşma etkisine ve bazen güneş yanığına neden olurlar. UVA ışınlarının etkileri hemen ortaya çıkma eğilimindedir. UVA ışınları, solaryumlarda kullanılan ana ışık türüdür. Pencerelere ve bulutlara nüfuz edebilirler.
UVB: UVA ışınlarına göre UVB ışınları daha kısa dalga boylarına ve daha yüksek enerji seviyelerine sahiptir. UVB ışınları cildin en dış katmanlarına zarar verir. Doğrudan DNA' ya zarar verirler. UVB ışınları çoğu cilt kanserine neden olur , ancak cildin erken yaşlanmasına da katkıda bulunabilirler. Ozon tabakası tarafından kısmen emilirler, ancak bazı ışınlar yine de geçer. % 5 Yere ulaşan UV ışınlarının bir kısmı UVB ışınlarıdır. UVB ışınlarına aşırı maruz kalmak güneş yanıklarına yol açar . Genellikle UVB ışınlarının etkileri gecikir veya güneşe maruz kaldıktan birkaç saat sonra ortaya çıkar. Çoğu solaryum, UVA ve UVB ışınlarının bir kombinasyonunu kullanır. Yalnızca UVB içeren özel güneş kremleri güvenli olarak lanse edilebilir, ancak yine de cilt hasarına neden olurlar. Hiçbir bronzlaşma kremi tek başına kullanımı güvenli değildir ve özellikle öğlen saatlerinde ve güneşin dik geldiği süre zarfında şapkasız, şemsiyesiz ve koruyucusuz güneşte kalmak tavsiye edilmez. Pencerelere nüfuz etmezler ve bulutlar tarafından filtrelenmeleri daha olasıdır.
UVC: Ultraviyole C (UVC) ışınları, üç tür UV ışını arasında en kısa dalga boylarına ve en yüksek enerji seviyelerine sahiptir. Sonuç olarak, tüm yaşam formlarına ciddi zararlar verebilirler. Neyse ki UVC radyasyonu ozon tabakası tarafından tamamen filtrelenir. Sonuç olarak, güneşten gelen bu ışınlar asla yere ulaşmaz. İnsan yapımı UVC kaynakları arasında kaynak aletleri, özel bakteri öldürücü ampuller ve cıva lambaları bulunur. UVC ışınları cilt kanseri için bir risk olarak görülmese de, ciltte yanıklar, lezyonlar ve ülserler dahil olmak üzere insan gözlerinde ve cildinde ciddi hasarlara neden olabilir.
Kim için : Cilt tonunuz ne olursa olsun herkesin SPF' e ihtiyacı vardır.
Ne Zaman : Güneş Kremleri her sabah kullanılmalıdır. UV ışınları yıl boyunca mevcuttur ve araba, uçak ve ofis pencerelerinden geçebilir.
Nereye : Açıkta kalan tüm ciltlerde (göz kapakları, eller, dizlerin arkası ve dudaklar dahil)
Nasıl : Güneş Kremleri güneşe çıkmadan en az yarım saat önce tüm vücut ve yüz için yeterli miktarda uygulanır ve her 2 saatte bir veya yüzdükten sonra tekrarlanır.
Neden : Kırışıklıklar, koyu lekeler, düzensiz cilt tonu ve cilt kanseri.
Başka yerde bulamayacağınız yenilik ve bilim
En yeni SPF yeniliği, HeatForce' un eklenmesiyle popüler Shiseido WetForce teknolojisine dayanmaktadır . Birlikte , su ve ısı ile güçlendirilmiş * görünmez , hafif bir koruyucu örtü olan SynchroShield TM' yi oluştururlar . * HeatForce teknolojisi, sıcak günlerde formül cilde uygulandıktan sonra devreye girer. Güneş koruyucunun WetForce özellikleri , ciltte su veya ter algıladığında başlar. Shiseido WetForce teknolojisini etkinleştirmek için losyonun uygulandığı bölgeyi 30 dakika suya maruz bırakın veya 30 dakika terlemeye maruz bırakın. Bu formül 80 dakika suya dayanıklıdır.
GÜNEŞ KORUYUCU VE GÜNEŞ BAKIMI SIKÇA SORULAN SORULAR
1. SPF nedir ve ne anlama gelir?
SPF, Güneş Koruma Faktörü anlamına gelir. SPF, bir güneş kreminin cildi UVB ışınlarından ne kadar süreyle koruyacağının bir ölçüsüdür.
2. UVA ve UVB nedir?
UVA cildin yaşlanmasına neden olur ve UVB ışınları güneş yanıklarından sorumludur. Görünür cilt yaşlanmasının %90'ından fazlası güneşten kaynaklanır.
3. Güneş yanığı geliştirmek ne kadar sürer?
Korunmasız cildin kızarması 20 dakika sürer.
4. Ne kadar güneş kremi kullanmalıyım?
1 Ons, her uygulama için önerilen güneş koruyucu miktarıdır.
5. Güneş ne zaman en güçlüdür?
Güneş ışınları 10.00-14.00 saatleri arasında en güçlüsüdür.
6. Dünyaya ne kadar UV radyasyonu ulaşır?
%80. 7. Güneş kremini kimler uygulamalı? Herkes güneş kremi sürmelidir.
8. Güneş kremini ne zaman sürmelisiniz?
Her zaman güneş kremi sürmelisiniz. UV ışınları yıl boyunca mevcuttur ve araba, uçak ve ofis pencerelerinden geçebilir.
9. Güneş kremini nereye sürmelisiniz?
Açıkta kalan tüm cilde (göz kapakları, eller, dizlerin arkası ve dudaklar dahil) güneş kremi sürmelisiniz.
10. Güneş kremini nasıl sürmelisiniz?
Tüm vücut için bir ons güneş kremi ve yüz için daha az miktarda sürmeli ve her 2 saatte bir yüzmeden sonra tekrar uygulamalısınız.
11. Neden güneş kremi sürmelisiniz?
Kırışıklıklar, koyu lekeler, düzensiz cilt tonu ve cilt kanseri.
Daha fazlasını söylememize gerek var mı?